Πώς να αυξήσετε την ισχύ σε έναν άνδρα μετά από 60 χρόνια - μέσα και μέθοδοι

Στην ενεργό αναπαραγωγική ηλικία, το σώμα του άνδρα παράγει τη «βοηθητική ορμόνη» ινχιμπίνη Β. Ο στόχος του είναι να διεγείρει την ανάπτυξη του σπέρματος. Λειτουργεί μαζί με τις ωοθυλακιοτρόπους ορμόνες (FSH) και τις ωχρινοτρόπους ορμόνες (LH). Με τα χρόνια, η παραγωγή Η ινχιμπίνη μειώνει το Β και μετά την εμμηνόπαυση μπορεί να εξαφανιστεί εντελώς.

Ανικανότητα μετά από 60 χρόνια

Για να αντισταθμιστεί, τα επίπεδα των ορμονών FSH και LH αυξάνονται. Αυτό αλλάζει το υπόβαθρο των ανδρών. Στα νιάτα τους κυριαρχεί στο αίμα τους η διυδροτεστοστερόνη – η πιο ενεργή τεστοστερόνη από άποψη επιθυμίας και δυνατότητας αναπαραγωγής. Μια σχετιζόμενη με την ηλικία μείωση στη σύνθεση της αναστολίνης Β μετατοπίζει την εστίαση προς τη μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης. Και αρχίζει να μεταμορφώνεται στην πιο «ενεργή» του μορφή πιο αργά, και ανάλογα μειώνεται η αποτελεσματικότητα.

Αυξημένη δραστικότητα στους άνδρες μετά από 60 χρόνια

Είναι αδύνατο να προβλεφθεί εκ των προτέρων η αποτελεσματικότητα των μέτρων για την τόνωση της λίμπιντο σε άνδρες άνω των 60 ετών. Η αύξηση της επιθυμίας θα εξαρτηθεί από τη σοβαρότητα των αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία στα επίπεδα των ορμονών, την κατάσταση του καρδιαγγειακού συστήματος και άλλα «χαρακτηριστικά» της βιολογικής ηλικίας - όχι την «ηλικία διαβατηρίου».

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, η πρόγνωση για αύξηση της ανδρικής ισχύος είναι ευνοϊκή. Σε κάθε περίπτωση, αν μιλάμε για ασθενείς άνω των 60 ετών χωρίς «περίπλοκες» διαγνώσεις – προστατίτιδα, αδένωμα, επεμβάσεις στα γεννητικά όργανα, αναπτυξιακές διαταραχές στην παιδική ηλικία (κρυπτορχία, υδροκήλη), αρτηριοσκλήρωση από το στάδιο 2.

Φάρμακα

Για να αυξηθεί η δραστικότητα στους άνδρες μετά την ηλικία των 60 ετών, πρέπει πρώτα να αυξηθεί το επίπεδο της ενεργού τεστοστερόνης (όπως λένε οι περισσότεροι γιατροί). Μετά τη διακοπή των ορμονικών σκευασμάτων εξαφανίζονται και τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται με τη βοήθειά τους. Επιπλέον, η περίσσεια των ορμονών του φύλου στο αίμα των μετεμμηνοπαυσιακών ανδρών είναι γεμάτη με καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό ή καρκίνο ενός από τους ενδοκρινείς αδένες που παράγουν (προστάτης, όρχεις, επινεφρίδια).

Σεξουαλικά ενισχυτικά

Μεταξύ των στεροειδών για την αύξηση της ισχύος, η ενανθική τεστοστερόνη είναι η πιο γνωστή. Παρασκευάζεται σε διάλυμα για ενδομυϊκή ένεση και χρησιμοποιείται σε δόση 50 mg μία φορά κάθε 14 ημέρες. Μια δόση 200 mg ανά μήνα είναι επίσης δυνατή, αλλά χρησιμοποιείται πιο συχνά σε άνδρες κάτω των 60 ετών. Άλλες οικονομικά αποδοτικές και προσβάσιμες λύσεις περιλαμβάνουν:

 • αντισπασμωδικά. Η μόνη προϋπόθεση είναι η ανάγκη έγχυσης απευθείας στον ιστό του πέους μισή ώρα πριν από τη σεξουαλική επαφή. Η ιδέα είναι ότι χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν το πέος και προάγει τη στύση.
 • αδρενεργικοί αποκλειστές. Προκαλεί χαλάρωση των περιφερικών αγγείων. Το πίνετε 2-2, 5 χιλιοστόγραμμα τρεις φορές την ημέρα με το φαγητό.
 • Φάρμακα για την κατάθλιψη – συμπεριλαμβανομένης της δαποξετίνης, η οποία συχνά προστίθεται στα γενόσημα. Συνιστάται η λήψη του σε δόση 30 mg μία φορά την ημέρα, μία ή τρεις ώρες πριν από το σεξ. Η ουσία τραζοδόνη έχει την ικανότητα να αυξάνει τεχνητά το επίπεδο της ελεύθερης σεροτονίνης και να παρατείνει τη διέγερση με στύση (0, 15 γραμμάρια την ημέρα, αλλά σε 2 δόσεις, το κύριο μέρος πίνεται πριν τον ύπνο και μόνο το 1/3 το πρωί).

Μην ξεχνάτε τα «κλασικά του είδους» με τη μορφή σιλδεναφίλης ή ταδαλαφίλης. Είναι σε θέση να αυξήσουν την ισχύ σε οποιαδήποτε ηλικία, ανεξάρτητα από τους λόγους της πτώσης του, αλλά μόνο προσωρινά!!!

Σε σύγκριση με τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα φυτικά φάρμακα έχουν λιγότερες παρενέργειες και συνδυάζονται καλύτερα με αλκοολούχα ποτά, χωρίς τα οποία καμία ρομαντική συνάντηση δεν είναι ολοκληρωμένη. Στη λίστα τους:

 • Μια φυσική θεραπεία με τη μορφή αφροδισιακών και διεγερτικών δραστικότητας που ανακαλύφθηκε από θεραπευτές από διαφορετικές χώρες. Περιέχουν το δημοφιλές fenugreek, τους καρπούς του αφρικανικού Ginkgo biloba, την περουβιανή παπαρούνα και το κινέζικο ginseng. Μπορεί να συνδυαστεί με αλκοόλ. Το φάρμακο ενσταλάσσεται 7-8 σταγόνες κάτω από τη γλώσσα το πρωί και το βράδυ και ξεπλένεται με οποιοδήποτε ρόφημα της επιλογής σας. Η γενική πορεία της αύξησης της ισχύος διαρκεί από μερικές εβδομάδες έως ένα μήνα.
 • Παρασκευή δισκίου με βάση την αλοτριφαλίνη. Περιέχει εκχυλίσματα Damiana, Φύτρο Σιταριού, Poria Cocos, Νάνος Κρίνος και Sarsaparilla. Θα πρέπει να πίνετε 1 ταμπλέτα ή 2 κάψουλες ημερησίως μετά τα γεύματα για 30 ημέρες. Με μία δόση ή διπλή δόση μπορείτε να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα μετά από 15 έως 20 λεπτά.
 • Ένα προϊόν σε κάψουλες για την αύξηση της ισχύος με μια εξαιρετικά ποικιλόμορφη σύνθεση. Τα μη φυτικά συστατικά περιλαμβάνουν ελαφοκέρατο, πρόπολη και ρητίνη κέδρου. Το φυτικό μέρος του φαρμάκου για την αύξηση της ισχύος αποτελείται από λουλούδι, τσουκνίδα, ορχιδέα, ρίζα zhgun (φρούτο), γκουαράνα, tribulus και κόκκινη ρίζα. Οι άνδρες άνω των 60 ετών συνιστάται να λαμβάνουν 1 κάψουλα κάθε πρωί και βράδυ για 5-7 συνεχόμενες ημέρες. Στη συνέχεια, είναι καλύτερο να κάνετε ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας και να επαναλάβετε.

σπιτικές θεραπείες

Οι διαφορές μεταξύ της χρήσης συμπληρωμάτων διατροφής που έχουν αναπτυχθεί από τους φαρμακοποιούς και της εναλλακτικής ιατρικής έγκεινται στην ακριβή επιλογή ορισμένων συστατικών. Σε αυτή την περίπτωση, η επιστήμη έχει υιοθετήσει μια σειρά από ευρήματα από θεραπευτές. Μόνο οι θεραπευτές, σε αντίθεση με τους γιατρούς, είναι πιο διατεθειμένοι να βασίζονται στο λεγόμενο. Προσαρμογόνα.

Λαϊκές θεραπείες για την ισχύ

Οι λαϊκές θεραπείες φυτικής, ζωικής και ορυκτής προέλευσης αυξάνουν τη γενική ζωτικότητα και την άμυνα του ανοσοποιητικού (ως παρενέργεια βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα). Η επίσημη ιατρική θεωρεί ότι η επίδραση τέτοιων φαρμάκων είναι πολύ απρόβλεπτη, αλλά η λαϊκή ιατρική τα εμπιστεύεται πλήρως.

 1. Echinacea purpurea. 50 g από τις ρίζες του αναμιγνύονται με 20 g σπόρους Echinops και 60 g jarutka. Πολτοποιήστε τα πάντα με ένα γουδοχέρι ή ψιλοκόψτε στο μπλέντερ, προσθέστε 1 κ. σ. μεγάλο. η βάση που προκύπτει 250 ml βότκας. Καλύψτε με ένα αλεσμένο φελλό και αφήστε σε μια σκοτεινή, ζεστή γωνία για μερικές εβδομάδες, ανακινώντας περιστασιακά. Μετά την έγχυση, το προϊόν φιλτράρεται και πίνεται: 10 σταγόνες αραιωμένες σε νερό, μισή ώρα πριν από τα γεύματα, για 25-30 ημέρες.
 2. Οι παστινάδες, οι πικραλίδες και οι τσουκνίδες μπορούν επίσης να αυξήσουν τη δραστικότητα. Για να προετοιμάσετε ένα φίλτρο από αυτό, 50 g ρίζας παστινάδας πλένονται καλά και ψιλοκόβονται, αναμιγνύονται με 100 g νεαρής τσουκνίδας και φύλλα πικραλίδας. Αυτή η «σαλάτα» μπορεί να καρυκευτεί με φυτικό λάδι και ξύδι και να αλατιστεί μέτρια. Θα πρέπει να καταναλώνετε 250-300 g την ημέρα σε όσες δόσεις θέλετε για έως και 2 εβδομάδες. Στη συνέχεια, συνιστάται να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα.
 3. Ευφόρβιο. Η ρίζα κόβεται, 10 g χωρίζονται και εγχέονται σε 0, 5 λίτρα βότκας για μια εβδομάδα. Στραγγίστε τις πρώτες ύλες από ένα κόσκινο και χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού (διαλυμένο σε νερό) πρωί, μεσημέρι και βράδυ για να αυξήσετε τη λαχτάρα. Το γενικό μάθημα διαρκεί 14 ημέρες.

Περισσότερες μέθοδοι και συμβουλές

Υπάρχει πάντα μια εναλλακτική από τη λήψη φυσικών, συνθετικών, ορμονικών ή άλλων παραγόντων ενίσχυσης της ισχύος. Οι φυσιοθεραπευτικές διαδικασίες δεν χάνουν τη συνάφεια και την αποτελεσματικότητά τους στην ηλικία των 20 ή 60 ετών και δεν έχουν αντενδείξεις, εκτός από οξείες καταστάσεις που απαιτούν επείγουσα φροντίδα. Τα σώματα των ηλικιωμένων ανδρών ανταποκρίνονται ακόμη καλύτερα στη φυσιοθεραπεία από αυτά των νεαρών ανδρών και οι θετικές αλλαγές τους είναι πιο αισθητές.

 1. Φυσικές ασκήσεις. Η δραστηριότητα είναι χρήσιμη σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά σε μεγάλη ηλικία, όταν οι διεργασίες στο σώμα επιβραδύνουν, το αποτέλεσμα γίνεται πιο καθαρό. Οι πιο χρήσιμες γυμναστικές ασκήσεις για την ομαλοποίηση της στυτικής λειτουργίας είναι: squats (αν δεν μπορείτε να κάνετε κανονικές ασκήσεις, τουλάχιστον από τα γόνατα), τεχνική Kegel, σχοινάκι, ρυθμικές περιστροφές της λεκάνης.
 2. Μασάζ. Κατάλληλες είναι οι κλασικές (πλάτη, όρχεις, πέος) και οι εξωτικές παραλλαγές (ταϊλανδέζικο, Tuina κ. λπ. ). Σε μια ηλικία που εμφανίζεται πυελική συμφόρηση λόγω γήρανσης των αρθρώσεων και των μυών, θα πρέπει να επισκέπτεστε έναν θεραπευτή μασάζ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αυτό βελτιώνει τη συνολική υγεία, αυξάνει την επιθυμία για σεξ και επίσης αποκαθιστά τη λειτουργικότητα του πυελικού οργάνου.
 3. Χιρουδοθεραπεία. Το σάλιο όλων των τύπων βδέλλες, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακευτικών, περιέχει ιρουδίνη, ένα αντιπηκτικό ένζυμο που είναι ελαφρώς πιο αδύναμο από την ηπαρίνη. Η θεραπεία με αυτά οδηγεί σε αραίωση του αίματος, η οποία βοηθά στην αποκατάσταση της στύσης και στην πρόληψη των καρδιαγγειακών επιπλοκών κατά τη διάρκεια του σεξ. Η αυτοθεραπεία με βδέλλες είναι δύσκολη και επιβλαβής - αυτό πρέπει να γίνεται μόνο με τη συμμετοχή ενός ιρουδοθεραπευτή.

Μετά από 60 χρόνια, τα συμπτώματα της προστατίτιδας είναι τυπικά για όλους τους άνδρες. Μπορεί να είναι λίγο πολύ αισθητά, αλλά είναι πάντα εκεί. Αυτή η ασθένεια είναι επικίνδυνη λόγω επιπλοκών στο ουροποιητικό σύστημα. Επιπλέον, μειώνει τη λίμπιντο και επιδεινώνει τα επίπεδα ορμονών.

Γενικές συστάσεις

Φυσικά, σχεδόν όλοι οι ηλικιωμένοι άνδρες θέλουν να ξέρουν πώς να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν πολλές συμβουλές για το πώς να αποκαταστήσετε και να διατηρήσετε την ισχύ μετά τα 60:

 1. Συνιστάται να επισκέπτεστε τακτικά εξειδικευμένο σεξολόγο. Ο ειδικός θα καθορίσει τους λόγους για την εξασθενημένη ισχύ ή τον κίνδυνο και θα σας πει ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για την επίλυση του προβλήματος.
 2. Να κάνετε σεξ τακτικά. Η αποχή επηρεάζει αρνητικά τη δύναμη κάθε άνδρα, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων. Ωστόσο, μην κάνετε κατάχρηση των ακατάλληλων συνδέσεων, διαφορετικά κινδυνεύετε να προκαλέσετε άλλα προβλήματα.
 3. Φέρτε περισσότερη κίνηση στη ζωή σας, κάντε αθλήματα. Όποια σωματική δραστηριότητα σας αρέσει θα την κάνετε.
 4. Μην αναθεωρείτε, μην επιτρέπετε συχνή αναθεώρηση. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με περισσότερη ξεκούραση.
 5. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού ή καλύτερα να τα αποφύγετε εντελώς.
 6. Ελέγξτε το υπερβολικό βάρος.
 7. Τρώτε σωστά. Μειώστε την κατανάλωση γλυκών, λιπαρών και αλμυρών τροφίμων. Αυτό οδηγεί όχι μόνο σε προβλήματα ισχύος, αλλά και σε πολλές άλλες ασθένειες.
 8. Διατηρήστε ένα πρόγραμμα ύπνου. Προσπαθήστε να πηγαίνετε για ύπνο και να κοιμάστε αρκετά ταυτόχρονα.

Σωστή διατροφή

Η αποκατάσταση της ισχύος μετά από 60 χρόνια είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. Σε αυτό το θέμα, ένας άνδρας βοηθάει μια σωστή διατροφή και κατανάλωση μιας σειράς υγιεινών τροφών, όπως:

 • αυγά;
 • Σκόρδο;
 • φασόλια και μπιζέλια?
 • Σοκολάτα;
 • Μέλι;
 • Θαλασσινά;
 • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ.

φαρμακευτική αγωγή

Δυστυχώς, ένας άνδρας δεν μπορεί πάντα να λύσει το πρόβλημα της ανικανότητας περιορίζοντας τον εαυτό του στην αλλαγή του τρόπου ζωής, της διατροφής και της άσκησης. Σε πολλές περιπτώσεις βοηθά μόνο η χρήση ειδικών φαρμάκων, καθώς αυτά προσφέρονται πλέον σε τεράστια γκάμα. Υπάρχουν διάφορα αποτελεσματικά διεγερτικά ισχύος. Έρχονται σε όλες τις μορφές:

 • δισκία?
 • κάψουλες?
 • Αλείφω;
 • κρέμες?
 • Σταγόνες;
 • τζελ?
 • Σπρέι.

Τα φάρμακα αυξάνουν την ευαισθησία και βελτιώνουν τη ροή του αίματος στο πέος, αλλά δυστυχώς η επίδραση των περισσότερων από αυτά είναι μόνο προσωρινή. Το φάρμακο δεν θα εξαλείψει την αιτία της ανικανότητας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις θα αυξήσει την ανικανότητα. Υπάρχουν πολλά φάρμακα που διαφέρουν ως προς τον τύπο:

 1. ορμονικό. Ενεργοποιήστε την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων ανδρικών ορμονών του φύλου.
 2. Αναστολείς φωσφοδιεστεράσης. Αυξάνει τη ροή του αίματος στο πέος.
 3. Εναλλακτική λύση. Φυσικά ομοιοπαθητικά και φυτικά φάρμακα για την ενίσχυση της στύσης.

Κρέμες και τζελ

Αυτός ο τύπος φαρμάκου έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Όχι μόνο θεραπεύουν, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για προφύλαξη.
 • έχουν γρήγορο αποτέλεσμα.
 • ενυδατώστε το χόριο.
 • αύξηση της αντοχής ενός άνδρα και επομένως της διάρκειας της σεξουαλικής επαφής.
 • Ενίσχυση της στύσης, διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.
 • μεγεθύνετε ελαφρώς το πέος.
 • αύξηση της διέγερσης?
 • δεν επηρεάζουν την κατάσταση και τη λειτουργία των εσωτερικών οργάνων.

Ακολουθεί μια λίστα με τζελ και κρέμες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της δραστικότητας:

 1. Αλοιφή νιτρογλυκερίνης. Ενεργοποιεί τη ροή του αίματος στο πέος.
 2. Αλοιφή ηπαρίνης. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή της πυέλου.
 3. Ένα φάρμακο ταχείας δράσης που εξασφαλίζει μακρά στύση. Έχει αγγειοδιασταλτική δράση. Διατίθεται σε μορφή κρέμας και αλοιφής.
 4. Ένα τζελ που διεγείρει τη ροή του αίματος στον στυτικό ιστό του πέους. Διευρύνει το όργανο και οδηγεί γρήγορα σε στύση.
 5. Σπρέι που αυξάνει τη ροή του αίματος στο πέος. Περιέχει φερομόνες.
 6. Κρέμα με φυτικά έλαια που εφαρμόζεται αμέσως πριν από τη σεξουαλική επαφή. Αυξάνει τη διάρκειά του.

Ενέσεις

Σύμφωνα με κριτικές των περισσότερων ανδρών που πάσχουν από ανικανότητα, οι ενέσεις είναι τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα. Σε αυτή την περίπτωση εισάγεται απευθείας στο πέος.

Υπάρχουν πολλά φάρμακα που βελτιώνουν τις στύσεις. Ένας άντρας πρέπει να τα επιλέξει μεμονωμένα. Για το σκοπό αυτό, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο γιατρό που θα προσδιορίσει την αιτία της ανικανότητας και θα σας προτείνει τις καλύτερες μεθόδους θεραπείας. Κατά την επιλογή φαρμάκων, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη η ηλικία, τα χαρακτηριστικά του σώματος και ο τρόπος ζωής ενός άνδρα. Πάντα να μελετάτε τη λίστα των αντενδείξεων και να παίρνετε φάρμακα ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες.

Γυμνάσια

Στα 60, η ισχύς αρχίζει να μειώνεται. Η ταχύτητα έναρξης και η σκληρότητα της στύσης μειώνονται. Ωστόσο, υπάρχουν ειδικά συμπλέγματα κατά της ανικανότητας για άνδρες όλων των ηλικιών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για πρόληψη όσο και για θεραπεία. Στα περισσότερα από αυτά λειτουργεί ο κόκκυγος-ηβικός μυς, η δύναμη του οποίου καθορίζει την αντοχή της στύσης. Αυτό συμβαίνει γιατί καθώς μεγαλώνει, η ροή του αίματος στην περιοχή του πέους αυξάνεται και γεμίζει με μεγαλύτερο όγκο αίματος. Πρέπει να σημειωθούν οι ακόλουθες κοινές ασκήσεις, οι οποίες αποτελούν μέρος σχεδόν κάθε πρωινής ρουτίνας άσκησης και είναι γνωστές σε όλους τους άνδρες από την παιδική ηλικία:

 • βαδίζοντας στη θέση του με ψηλά γόνατα.
 • πυελική περιστροφή?
 • σταθείτε στη "γέφυρα"?
 • Καταλήψεις.

Υπάρχει επίσης μια σειρά από ειδικές ασάνες γιόγκα και μια πολύ αποτελεσματική άσκηση Kegel: για να τις εκτελέσει ενώ ουρεί, ένας άνδρας πρέπει να τεντώσει τον μυ του υπολογιστή, κάτι που σταματά τη ροή. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάθε φορά που πηγαίνετε στην τουαλέτα. Αυτή είναι μια από τις πιο γνωστές και πιο συχνά συνιστώμενες ασκήσεις για υγιή ισχύ από τους γιατρούς.

σπιτικές θεραπείες

Η ισχύς μπορεί να αποκατασταθεί μέχρι την ηλικία των 60 ετών. Για αυτό υπάρχουν λαϊκές συνταγές για διάφορα αφεψήματα, βάμματα και μείγματα:

 1. Πιπερόριζα. Είναι πλέον ευρέως διαθέσιμο και διαθέσιμο σε κάθε μπακάλικο. Μπορεί να τεμαχιστεί και να παρασκευαστεί με τσάι. Περιέχει πολλές βιταμίνες και, εκτός από δραστικότητα, έχει θετική επίδραση στη λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού και επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
 2. Βάμμα ρίζας τζίνσενγκ. Πρέπει να κόψετε 2 cm από τη ρίζα, να τη γεμίσετε με τρία λίτρα βότκα ή αραιωμένο αλκοόλ και να πίνετε ένα ποτήρι την ημέρα. Οι υποστηρικτές της παραδοσιακής ιατρικής υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που η ανικανότητα θεραπευτεί με τη βοήθεια του τζίνσενγκ, δεν θα εμφανιστεί ποτέ ξανά.
 3. Σέλινο. Μπορεί να καταναλωθεί ωμό, χυμωμένο και αναμεμειγμένο με άλλους χυμούς.
 4. Καρυδιά. Μπορείτε να το αναμίξετε με αποξηραμένα φρούτα και να το καταναλώνετε πολλές φορές την ημέρα και να το ξεπλύνετε με κεφίρ. Εκτός από τα οφέλη της ανδρικής ισχύος, αυτό είναι ένα απίστευτα υγιεινό και νόστιμο μείγμα από μόνο του.
 5. Μέλι με ξηρούς καρπούς. Οποιοσδήποτε τύπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Πάρτε μια κουταλιά της σούπας τρεις φορές την ημέρα για ένα μήνα. Μια θεραπεία επιτρέπει σε έναν άνδρα να αυξήσει σημαντικά τη δραστηριότητά του.

Σε άνδρες άνω των 60 ετών, η αύξηση της ισχύος είναι ένα επείγον πρόβλημα. Μόνο ένας άνθρωπος που φροντίζει την υγεία του όλη του τη ζωή μπορεί να διατηρήσει τον τόνο και τη σεξουαλική του δύναμη, αλλά υπάρχουν πολύ λίγοι τέτοιοι άνθρωποι. Πρέπει να πούμε ότι η αύξηση της δραστικότητας στους άνδρες μετά τα 60 χρόνια απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, αλλά είναι κάτι παραπάνω από εφικτό.

Καθώς όλοι γερνούν, οι βασικές λειτουργίες της ζωής αρχίζουν σταδιακά να μειώνονται. Πολύ συχνά, μετά την ηλικία των 55-60 ετών, εκτός από σωματικά προβλήματα και ασθένειες, παρατηρείται και σταδιακή πτώση της σεξουαλικής ζωής. Η εμμηνόπαυση ξεκινά στις γυναίκες με όλα τα συνοδά συμπτώματα, η επιθυμία μειώνεται και οι άνδρες εμφανίζουν στυτική δυσλειτουργία. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από διαταραχές που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλική δραστηριότητα.

Οι γυναίκες γενικά ανέχονται πολύ πιο εύκολα την έναρξη της μείωσης της σεξουαλικής τους λειτουργίας. πολλοί προτιμούν να απέχουν από το σεξ εντελώς. Στους άνδρες, μια φυσική εξασθένηση σε αυτόν τον τομέα λόγω κοινωνικο-πολιτισμικών στερεοτύπων μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια αυτοαμφιβολία, άγχος και κατάθλιψη. Ως εκ τούτου, όταν φτάσουν στην ηλικία συνταξιοδότησης, οι εκπρόσωποι του ισχυρότερου μισού της ανθρωπότητας αρχίζουν να αγωνίζονται ενεργά για τη διατήρηση και την τόνωση της ισχύος χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα. Χρησιμοποιούνται φάρμακα και λαϊκές θεραπείες, όπως και δίαιτες και σωματική δραστηριότητα.

Διάγνωση και θεραπεία προβλημάτων ισχύος που σχετίζονται με την ηλικία

Εάν η ισχύς ενός άνδρα μειώνεται στην ηλικία των 60 ετών, υπάρχουν συνεχή προβλήματα με τη στύση και την εκσπερμάτιση και αυτό προκαλεί ταλαιπωρία, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Ακόμη και σε περιπτώσεις όπου ένα ηλικιωμένο άτομο είναι αρκετά ευχαριστημένο με την πτώση της σεξουαλικής λειτουργίας, είναι απαραίτητο να υποβάλλεται τακτικά σε εξέταση του ουρογεννητικού συστήματος. Αυτό είναι απαραίτητο λόγω του υψηλού κινδύνου φλεγμονής ή αδενώματος του προστάτη σε άνδρες σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Μέχρι την ηλικία των 50 ετών, τα ψυχολογικά προβλήματα και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής καθώς και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα λοιμώδη νοσήματα παραμένουν οι κύριοι παράγοντες ανάπτυξης της στυτικής δυσλειτουργίας. Στην ενήλικη ζωή, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, οι φλεγμονές και τα αδενώματα του προστάτη είναι τα πιο συχνά. Η παροχή αίματος στα όργανα της πυέλου επιδεινώνεται, τα τοιχώματα των φλεβών γίνονται σημαντικά πιο εύθραυστα και η ευαισθησία στην ουρηθρίτιδα αυξάνεται. Τις περισσότερες φορές, τα επικείμενα προβλήματα ισχύος μπορούν να προβλεφθούν από προβλήματα με την ούρηση.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ο γιατρός συλλέγει το πιο ολοκληρωμένο ιατρικό ιστορικό, διαπιστώνει την παρουσία χρόνιων ή προηγούμενων παθήσεων του ουρογεννητικού συστήματος και τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης, καθώς και προηγούμενων χειρουργικών επεμβάσεων. Είναι σημαντικό να προσδιοριστεί εάν ο ασθενής έχει ορμονική ανισορροπία και, εάν ναι, ποια ακριβώς είναι η αιτία. Είναι απολύτως απαραίτητο να ρωτήσετε τον ασθενή για την ψυχολογική του κατάσταση και τους υπάρχοντες παράγοντες άγχους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ιατρικό ιστορικό και τα υπάρχοντα συμπτώματα αρκούν για να παραπεμφθούν για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Οι διαγνωστικές διαδικασίες πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνουν:

 • ορθική ψηφιακή εξέταση του προστάτη για ανίχνευση πόνου, φλεγμονής και παθολογικής διεύρυνσης.
 • γενικές εξετάσεις αίματος και ούρων, επίχρισμα πέους για μολυσματικές ασθένειες, επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης.
 • Υπερηχογραφική εξέταση των φλεβών και των αρτηριών στην περιοχή της πυέλου και των οργάνων του ουρογεννητικού συστήματος για την ανίχνευση αγγειακών παθολογιών και πιθανών νεοπλασμάτων.
 • Ανάλυση των επιπέδων ορμονών, για παράδειγμα τεστοστερόνης, προλακτίνης, ειδικού προστατικού αντιγόνου κ. λπ.
 • Εάν ο ασθενής είναι καταθλιπτικός και ανήσυχος, συνιστάται να παρακολουθήσει τουλάχιστον μία διαβούλευση με ψυχοθεραπευτή και είναι προτιμότερο να υποβληθεί σε αρκετές συνεδρίες για την καταπολέμηση των νευρώσεων που επηρεάζουν την ισχύ.

Στους ηλικιωμένους άνδρες, τα διαγνωστικά συνήθως αποκαλύπτουν προβλήματα με το καρδιαγγειακό σύστημα και την ανάπτυξη παθήσεων του προστάτη. Ο αγώνας για τη διατήρηση της σεξουαλικής λειτουργίας θα πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στην εξάλειψη των υποκείμενων σωματικών παθολογιών που παρεμβαίνουν στη φυσιολογική λειτουργία του στυτικού μηχανισμού. Ωστόσο, δεν πρέπει να πιστεύετε ότι μετά από 60 χρόνια θεραπείας, η ισχύς θα αυξηθεί στο επίπεδο ενός άνδρα στα νιάτα του.

Η φυσική πτώση των γονάδων δεν μπορεί να αντιστραφεί· είναι δυνατό μόνο να επιβραδυνθεί προσωρινά η ταχύτητά τους.

Λαϊκές θεραπείες και δίαιτα για τη διατήρηση της ισχύος

Υπάρχουν πολλές λαϊκές συνταγές και συμβουλές για το πώς να αυξήσετε τη δύναμη στα 60 και να διατηρήσετε μια αρμονική, πλήρη σεξουαλική ζωή. Συνήθως βασίζονται σε φυτικά σκευάσματα και στην κατανάλωση ορισμένων τροφών που βοηθούν στην τόνωση της σεξουαλικής λειτουργίας. Πριν όμως τρέξετε στο φαρμακείο για βάμματα και ετοιμάσετε αφεψήματα, φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να κάνετε εξετάσεις για αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών για την υγεία.

Τα πιο κοινά φυτικά σκευάσματα και σκευάσματα που συνιστώνται για την τόνωση της δραστικότητας:

 • Τα αλκοολούχα βάμματα ginseng ή eleutherococcus - έχουν γενική επανορθωτική δράση, έχουν θετική επίδραση στο νευρικό σύστημα, προσαρμόζονται στα πρότυπα ύπνου και ανάπαυσης, ενισχύουν την ανοσία και την άμυνα του σώματος και βοηθούν στην αντιμετώπιση της κόπωσης και της υπνηλίας.
 • Τα βότανα με αντιφλεγμονώδη δράση βοηθούν στην καταπολέμηση των παθήσεων του προστάτη και της ουρηθρίτιδας, που είναι οι κύριες αιτίες προβλημάτων ισχύος στην τρίτη ηλικία.
 • Ως διεγερτικά και αφροδισιακά, συνιστάται η χρήση αφεψημάτων από μυρμηγκιά, σπόρους κάνναβης, υπερικό, παστινάκι, ντουμπρόβνικ, μούρα σορβιά, τριανταφυλλιά κ. λπ. Ωστόσο, η χρήση τους πρέπει να συζητηθεί με γιατρό για να μην προκαλέσετε βλάβη στον εαυτό σας.
 • Μερικές φορές προσφέρονται αρκετά εξωτικές ουσίες με τη μορφή φαρμάκων που επηρεάζουν τη δραστικότητα, για παράδειγμα, ελαφοκέρατα (ελάφι), μόσχο ελάφι ή τρώγοντας τα γεννητικά όργανα μεγάλων ζώων. Δεν υπάρχουν κλινικές αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα τέτοιων λαϊκών θεραπειών και τα υποτιθέμενα μαγικά αποτελέσματά τους βασίζονται σε πρωτόγονες πεποιθήσεις.

Για τη διατήρηση και την τόνωση της δραστικότητας, συνιστάται να ακολουθείτε δίαιτα, να αποφεύγετε την κατάχρηση λιπαρών και τηγανητών τροφών, τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες και γενναιόδωρο ντύσιμο με μαγιονέζα. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα και στη μείωση του βάρους εάν είναι απαραίτητο. Οι διαβητικοί, οι άνδρες που είναι υπέρβαροι και έχουν καρδιαγγειακά νοσήματα θα πρέπει να τηρούν ιδιαίτερα τη διατροφή. Συνιστάται η λήψη ειδικών συμπλεγμάτων βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής.

Ένας ηλικιωμένος πρέπει να τρώει σωστά και να υπολογίζει τη διατροφή του ανάλογα με τη φυσική δραστηριότητα. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μετά από 60 χρόνια, ο γενικός μεταβολισμός αρχίζει να επιβραδύνεται και μειώνεται η ανάγκη για προσλαμβανόμενες ουσίες, μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Συνιστάται να περιορίσετε ή να εξαλείψετε τα λιπαρά κρέατα από τη διατροφή σας και να τα αντικαταστήσετε με ψάρια, όπως η πέστροφα. Είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε επαρκείς βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

Προληπτικά μέτρα για τη διατήρηση της ισχύος

Για να διατηρηθεί η λίμπιντο και η στυτική λειτουργία για όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι απαραίτητο να τηρείτε ένα πρόγραμμα άσκησης εκτός από τη δίαιτα και την αποφυγή επιβλαβών ουσιών. Πρέπει να κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε για να ασκηθείτε. Μην παρακάνετε τις ασκήσεις, ειδικά αν δεν το έχετε συνηθίσει. Ένα ελάχιστο σύμπλεγμα ασκήσεων μπορεί να συστήσει ο γιατρός σας ή ένας επαγγελματίας προπονητής. Το κάτω μέρος του σώματος θα πρέπει αρχικά να πιεστεί για να τονωθεί η κυκλοφορία του αίματος στα πυελικά όργανα.

Εκτός από αερόβιες ασκήσεις, περπάτημα ή τζόκινγκ, θα πρέπει να κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης σε ατομικό ρυθμό υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου προπονητή. Δεν μπορείτε να βιαστείτε να σηκώσετε μεγάλα βάρη αν δεν έχετε σηκώσει ποτέ μπάρα στο παρελθόν. Μπορείτε να ξεκινήσετε σταδιακά και σταδιακά. Με την αύξηση της ηλικίας, η μυϊκή μάζα αντικαθίσταται όλο και περισσότερο από λιπώδη μάζα. Η διατήρηση της μυϊκής μάζας είναι απαραίτητη για την υποστήριξη ενός γρήγορου μεταβολισμού και της παραγωγής επαρκών ποσοτήτων τεστοστερόνης.

Αξίζει να κάνετε τη σεξουαλική σας ζωή πιο μέτρια αλλά τακτική, καθώς τα διαλείμματα άνω των αρκετών μηνών μεταξύ των σεξουαλικών πράξεων συμβάλλουν στη μείωση της αδενικής δραστηριότητας. Και ήδη χάνουν βάρος και σταματούν να εργάζονται καθώς μεγαλώνουν. Αλλά δεν μπορείτε να βιαστείτε σε ρομαντικές περιπέτειες και να προσπαθήσετε να σημειώσετε ρεκόρ. αυτό είναι γεμάτο με ταχεία υπερκόπωση, βλάβες και αστοχίες στο κρεβάτι. Εάν ένας άντρας έχει κόμπλεξ για μείωση της λίμπιντο που σχετίζεται με την ηλικία, πρέπει να το συζητήσει εμπιστευτικά με τη σύντροφό του.